500 gram bloem 30 gram gist ( verse) 40 gram suiker ruim 1 dl melk 4 eieren 80 gram boter 5 gram zout frituurvet met pan eventueel poedersuiker of kristalsu; iker Gist aanmaken met een gedeelte van de melk die lauwwarm moet zijn. Bloem in een kom doen, maak hier een kuiltje in en giet hierin de gist, eieren de zachte boter, de suiker en de rest van de melk. Zout langs de buitenrand. Kneed het deeg goed dat moet zeer soepel zijn en los laten. Kneed het deeg langer dan voor gistdeeg gebruikenlijk is. Laat het afgedekt rijzen tot ongeveer het dubbele volume. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte. Steek rondjes uit het deeg, leg op de helft van het deeg een puddinglepel jam, gebruik dan de andere helft van de rondjes hierop als deksel. Maak de rand van de onderste deegplakjes nat en leg er een deegplak op (van het overgebleven deeg) en druk de randjes stevig vast. Laat de bollen opnieuw rijzen. Het frituurvet warm maken zodat er damp afkomt. Bollen in het vet afbakken. Rol ze dan in kristalsuiker of poedersuiker.