Berliner bollen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram bloem 30 gram gist ( verse) 40 gram suiker ruim 1 dl melk 4 eieren 80 gram boter 5 gram zout frituurvet met pan eventueel poedersuiker of kristalsu; iker Gist aanmaken met een gedeelte van de melk die lauwwarm moet zijn. Bloem in een kom doen, maak hier een kuiltje in en giet hierin de gist, eieren de zachte boter, de suiker en de rest van de melk. Zout langs de buitenrand. Kneed het deeg goed dat moet zeer soepel zijn en los laten. Kneed het deeg langer dan voor gistdeeg gebruikenlijk is. Laat het afgedekt rijzen tot ongeveer het dubbele volume. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte. Steek rondjes uit het deeg, leg op de helft van het deeg een puddinglepel jam, gebruik dan de andere helft van de rondjes hierop als deksel. Maak de rand van de onderste deegplakjes nat en leg er een deegplak op (van het overgebleven deeg) en druk de randjes stevig vast. Laat de bollen opnieuw rijzen. Het frituurvet warm maken zodat er damp afkomt. Bollen in het vet afbakken. Rol ze dan in kristalsuiker of poedersuiker.

Berliner bollen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Berliner kaassoufflé
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Berliner Kaassouffle
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Berliner Kaassouffle
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Berliner Kaassouffle
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept