100 gm gemalen amandelen 40 gm fijne witte suiker 25 gm poedersuiker 1 ei 2 theelepels sinaasappellikeur 50 bloem 25 gm geschaafde amandelen 1 bakpapier 1 bloem om te bestuivenVoorbereiding swijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Meng de amandelen, suiker en poedersuiker. Klop het ei los en voeg de helft van het ei toe aan het amandelmengsel. Voeg de likeur en bloem toe en kneed alles tot een stevig deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg dun uit. Bestrijk het deeg met de rest van het ei en strooi de gemalen amandelen erover. Steek met een koekjesvorm koekjes uit. Bak de koekjes 10-12 minuten in het midden van de oven en laat ze afkoelen op een rooster Serveertips: 45 kcal per stuk 1 g eiwit 3 g vet waarvan 0 verzadigd 4 g koolhydraten