Boterkoek

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 g bloem 200 g lichtbruine basterdsuiker mespunt zout 225 g (room) boter koffiemelk om te bestrijken
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 160°C. Zeef de bloem, de suiker en het zout in een kom. Doe er de in blokjes gesneden koude boter bij en kneed snel tot een samenhangend deeg. Vorm er een afgeplatte bal van en leg die in de vorm. Druk het deeg met een vochtig gemaakte hand in de vorm en druk de bovenkant glad. Trek met de tanden van een vork een streepjespatroon in de bovenkant van de koek en bestrijk de koek daarna dun met koffiemelk voor een glanzende bovenkant. Bak de koek in circa 20-25 minuten in het midden van de oven bruin en net gaar. Laat de koek in de vorm afkoelen en snijd hem voor het serveren in puntjes of blokjes. Bedenk daarbij dat boterkoek vrij machtig is! Voedingswaarde per persoon: eiwit: 3 g vet: 16 g koolhydraten: 18 g kcal (kj): 228 (958)

Boterkoek is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Boterkoek met abrikozen en walnoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-boterkoek
25 min Gebak
Bekijk recept
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
20 min Gebak
Bekijk recept
Pannenkoeken Met Krabsalade
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boterkoek met abrikozen en walnoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-boterkoek
25 min Gebak
Bekijk recept
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
20 min Gebak
Bekijk recept
Pannenkoeken Met Krabsalade
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept