Chocoladetruffels

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 gm pure chocolade 4 eetlepels slagroom 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter) 50 gm zachte roomboter 6 eetlepels poedersuiker 1 lage schaal ca. 20 x 30 cm
Voorbereiding
: Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen. Bereiden: Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen. Prijs per stuk: f 0,40, € 0,15 Bevat per stuk: 100 kilocalorieên eiwit 1 g - vet 7g - koolhydraten 9g Variaties: Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffieli-keur of rum.

Chocoladetruffels is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetruffels
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete chocoladetruffels Zoete chocoladetruffels
20 min -
Bekijk recept
Witte chocoladetruffels
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffels
60 min-
Bekijk recept

Chocoladetruffels
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete chocoladetruffels Zoete chocoladetruffels
20 min -
Bekijk recept
Witte chocoladetruffels
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffels
60 min-
Bekijk recept