150 gm pure chocolade 4 eetlepels slagroom 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter) 50 gm zachte roomboter 6 eetlepels poedersuiker 1 lage schaal ca. 20 x 30 cmVoorbereiding : Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen. Bereiden: Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen. Prijs per stuk: f 0,40, € 0,15 Bevat per stuk: 100 kilocalorieên eiwit 1 g - vet 7g - koolhydraten 9g Variaties: Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffieli-keur of rum.