----Voor de cinnamonrolls:---- 1 pak witbroodmix 1 melk 1 boter 2 appels 150 gram pecannoten 2 eetlepels kaneel 200 gram bruine suiker ----Voor het glazuur:---- 150 gram gezeefd poedersuiker 3 eetlepels appelsap ----Voor de garnering:---- 12 pecannoten Kneed voor de cinnamon-rolls een gistdeeg van het witbroodmix met melk en boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg rijzen. Vet een springvorm van 24 cm in en klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand. Schil de appels en snipper ze, hak de pecannoten fijn en vermeng dit met de kaneel en de bruine suiker. Kneed het deeg door en rol het uit tot een lap van ca. 45 bij 25 cm. Bestrijk het deeg met gesmolten boter en beleg het met het appel-notenmengsel. Rol de lap vanaf de lange kant op en snijd de deegrol in 12 gelijke stukken. Schik de deegrolletjes rechtop in de vorm, dek ze af met een vochtige doek en laat een 1/2 uur rijzen. Bak de rolletjes bij 200 èC in 30 minuten goudbruin. Roer intussen glazuur van de gezeefd poedersuiker en het appelsap. Maak de springvormrand los en schuif de warme taart op een schaal (het bakpapier mag eronder blijven), lepel er het glazuur direct over en garneer de rolletjes m een pecannoot.
Cinnamon-rolls (amerikaanse appeltaart met pecannoten) is een recept van De Virtuele Keuken