Franse appeltaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

----DEEG---- 150 gm boter 450 ml tarwebloem 75 ml water 1 snufje zout ----VULLING---- 5 zure appels 100 ml suiker 3 eetlepels boter 2 eetlepels abrikozenjam als glazuur 1. Snijd de boter in kleine stukjes en meng het met meel en zout. Voeg water toe en kneed er een vast deeg van. Doe het deeg in een plastic zakje en laat het een half uurtje in de koelkast staan.

2. Oven voorverwarmen tot 200 graden.

3. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Vermengen met het suiker.

4. Een vorm van ca. 24 cm doorsnee beboteren (geen springvorm!). Doe de appelstukjes erin en hier over wat stukjes boter.

5. Rol het deeg uit en leg het als een deksel op de appelstukjes. In het onderste gedeelte van de oven ong. 15 minuten bakken.

6. Keer de taart om op een platte schaal zodat de appel bovenop komt te liggen. Verwarm de abrikozenjam om hem een beetje te laten smelten en verdeel dit met een kwastje over de taart. Kan warm of koud worden geserveerd.

Franse appeltaart is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept