Gevulde speculaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm zelfrijzende bloem 100 gm bruine basterdsuiker 120 gm boter 1 eetlepel speculaaskruiden 250 gm amandelspijs 1 eetlepel koffieroom 1 ei 20 gm amandelen 1 zout Zeef de bloem met de suiker, de speculaaskruiden en een mespunt zout. Voeg er de boter, in stukjes, bij. Kneed het deeg met koude handen tot een soepele deegbal. Laat het een halfuurtje rusten in de koelkast. Vermeng het amandelspijs met de room. Rol het deeg 1 cm dik uit. Verdeel het in twee rechthoeken (de ene iets groter dan de andere). Leg de kleinste deegrechthoek op een ingevette bakplaat. Strijk er de amandelspijs over uit. Bedenk met de grootste deegrechthoek en druk de randen goed aan. Wrijf eventuele barstjes goed weg zodat de vulling er niet uit kan. Schik de amandelen bovenop de gevulde koek. Doreer met losgeklopt ei. Bak de gevulde speculaas 30 tot 40 minuten in de oven op 180° C. Laat het gebak in de geopende oven wat afkoelen. Schep het van de plaat en laat verder afkoelen op een rooster. Snijd het in vierkantjes om te serveren.

Gevulde speculaas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept