Hazelnoot-kastanjecrèmetaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 eiwitten 1 ei 3 eierdooiers 200 gm suiker 10 gm bloem 400 gm kastanje 200 gm boter 200 gm couverture, bittere 100 gm hazelnoot, gepelde 75 gm hazelnoot Benodigdheden Benodigde materialen: een keukenmachine, een plamuurmes, een spuitzak, vetvrij papier en een mixer.
Voorbereiding
swijze Neem voor de gewone hazelnoten uit de ingrediëntenlijst bij voorkeur bruin gebrande hazelnoten. Maak de hazelnoten in een keukenmachine fijn en meng dit met de helft van de suiker en de bloem. Sla de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg beetje bij beetje de overige suiker toe. Spatel het geslagen eiwit door de hazelnootmassa. Spuit met een spuitzak van dit beslag drie plakken van circa 18 centimeter doorsnede op vetvrij papier. Bak de plakken in een op 170 graden Celsius voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten gaar. Voor de vulling au bain marie het ei kloppen met de eierdooiers en de suiker, tot het mengsel lauwwarm is. Haal de kom uit het hete bad en klop het eimengsel tot het weer koud is. Sla de zachte boter met een mixer luchtig en voeg hieraan langzaam het eimengsel toe. Maal de bruingebrande hazelnoten in een blender of keukenmachine tot pulp en vouw de hazelnootpulp door de crème. Voor de afwerking de hazelnootplakken van het vetvrij papier halen. Bespuit de onderste plak met de crème. Leg hierop de helft van de kastanjes en spuit nogmaals een laag crème. Druk er een tweede hazelnootplak op en beleg deze weer met crème, kastanjes en nogmaals crème. Dek het geheel af met de derde plak en bestrijk de taart aan boven- en zijkanten met de overgebleven crème. Smelt de couverture en strijk dit dun uit op vetvrij papier. Snij met een warm mes rechthoekjes uit de stollende chocola en leg deze even in de koelkast om verder op te stijven. Als ze hard zijn geworden, bedek dan de zijkanten van de taart met de stukjes chocola. Van de overgebleven couverture kunnen krullen worden gestoken met behulp van een plamuurmes. Overigens kunnen chocoladevlokken of chocoladehagel ook goed als afwerking gebruikt worden.

Hazelnoot-kastanjecrèmetaart is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnoot-kastanjecremetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Hazelnoot-kastanjecremetaart
0 min
Bekijk recept
Hazelnoot Kastanjecremetaart
0 min
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept