Jamgebakjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

140 gm boter 7 droge biscuitjes 175 gm witte basterdsuiker 1 geraspte schil van l citroen 2 eieren 1 1/4 deciliter volle melk 1 zout 170 gm bloem 1 zakje poedergist 1 pot jam van 300 g van een smaak na; ar eigen voorkeur 1 poedersuiker
Voorbereiding
stijd: circa 30 minuten
Voorbereiding
stijd: 3-4 minuten per 6 gebakjes, plus l minuut in de uitgeschakelde magnetron. Haal enkele uren voor gebruik 120 g boter uit de koelkast, zodat hij goed zacht wordt. Beboter met de rest van de boter taartvormpjes met een doorsnede van circa 8 cm die geschikt zijn voor de magnetron. Stamp de biscuitjes tot fijn gruis. Bestrooi daarmee de vormpjes aan de binnenkant en schud er het overtollige gruis uit. Doe de zacht geworden boter in stukjes in een kom, voeg de basterdsuiker en de geraspte citroenschil toe. Roer met een garde, liever nog met een elektrische mixer (om een beter resultaat te verkrijgen met minder moeite), de boter tot een romige massa. Voeg pas dan, één voor één de eieren toe en afwisselend, in kleine hoeveelheden tegelijk, de koude melk, een snufje zout en, door een zeef, de met de gist vermengde bloem. Schep, als de ingrediënten goed vermengd zijn, het mengsel met een lepeltje in de vormpjes (die moeten tot de helft gevuld zijn). Zet er dan zes van op een bakplaat in een cirkel (geen in het midden), en bak ze in 3-4 minuten (afhankelijk van de hoe- veelheid beslag in de vormpjes) in de magnetron op de hoogste stand. Laat ze na het verlopen van de bereidingstijd nog l minuut in de uitgeschakelde magnetron staan, haal ze er dan uit en bak er nog zes, en zo door tot ze allemaal gebakken zijn. Roer de jam intussen los. Snijd een gebakje met een gekarteld mes doormidden en smeer wat jam op de onderste helft. Plak de twee helften weer op elkaar en leg de gebakjes die klaar zijn stuk voor stuk op een rooster. Strooi door een zeef wat poedersuiker over de gebakjes als dit werk gedaan is, leg ze op een schaal en serveer ze.

Jamgebakjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker