150 gm bloem (en extra bloem om werkblad; te bestuiven) 75 gm suiker 75 gm boter 1 zout 6 gewelde abrikozen (ah) 1 bakje notenmelange naturel (175 g,; ah) 150 gm rietsuiker 1 deciliter slagroom (bekertje a 125 ml ah) 1 bakvorm doorsnede ca. 20 cm 1 bakpapier 1 deegrollerVoorbereiding : In kom bloem, suiker, boter en zout tot samenhangend deeg kneden. Ca. 20 minuten in koelkast laten rusten. Bereiden: Oven voorverwarmen op 175 g C of gasovenstand
3. Vorm bekleden met bakpapier. Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden. Abrikozen in stukjes snijden en over bodem verdelen. Noten grof hakken. In pan met dikke bodem rietsuiker in 1/2 dl water laten oplossen. Mengsel laten karamelliseren. Room en noten erdoor roeren en vulling over deeg verdelen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken. Prijs p.p.: ca. fl 1,50 Bevat per eenpersoonsportie: 605 kilocalorieën eiwit 10 g vet 32 g koolhydraten 67 g wijncategorie 5 Conqueror Cream Sherry