Notentulband

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

160 gm boter 140 gm bloem 100 gm walnoten 1 geraspte schil van 1 citroen 150 gm poedersuiker 1 kaneel 1 zout 1 nootmuskaat 3 eieren 1/2 zakje gistpoeder 1 honing
Voorbereiding
stijd: circa 30 minuten (plus de afkoeltijd)
Voorbereiding
stijd: 7 minuten, 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron Vet een puddingvorm, liefst met een gladde rand en een gat in het midden, goed in en bestuif hem met bloem. Schud er het teveel aan bloem uit. Hak 75 g walnoten fijn, maar houd de mooiste apart voor de garnering van de tulband. Doe 150 g boter in stukjes in een kom en roer hem zacht met een houten lepel. Voeg dan, met kleine hoeveelheden tegelijk en de ingrediënten steeds afwisselend, de citroenrasp, de gezeefde poedersuiker, de gehakte walnoten, een snufje kaneel, een mespuntje zout en een mespuntje nootmuskaat aan de boter toe. Voeg ook de eieren één voor één toe en blijf roeren tot alle ingrediënten goed vermengd zijn. Werk er tenslotte 120 g gezeefde bloem, waar 1/2 zakje gistpoeder aan toegevoegd is, door. Schenk het beslag in de geprepareerde vorm, strijk het glad, zet de vorm in de op de hoogste stand geprogrammeerde magnetron, en bak de tulband 7 minuten. Keer tijdens de bereiding de vorm 2 of 3 keer een slag. Controleer de gaarheid, als de bereidingstijd verstreken is, door met een vinger op het gebak te drukken: het moet stevig aanvoelen, maar niet hard. Laat de tulband nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan, keer hem vervolgens om op een taartrooster en laat hem afkoelen. Leg hem dan op een serveerschaal. Strijk aan de onderkant van de achtergehouden noten een beetje honing (of jam) en plak ze ter decoratie op de tulband.

Notentulband is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Notentulband
Bekijk recept

Notentulband
Bekijk recept