225 gm bloem 1 snufje zout 100 gm kristelsuiker 225 gm boter of margarine 1 ei 1 fijngeraspte schil van 1 citroen 1 sierlaag 175 gm boter 4 eetlepels honing 4 eetlepels kristalsuiker 175 gm donkerbruine basterdsuiker 5 eetlepels slagroom 450 gm pecannoten Vet een bakplaat van +/- 28 x 35cm licht in. Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg de suiker toe en doe de boter erdoor en meng totdat alles of grof broodkruim lijkt. Doe vervolgens het ei en de citroenschil erdoor. Druk het mengsel in de bakplaat, maar prik hier en daar met een vork wat gaatjes in het deeg. Doe alles 10 minuten in een koelkast. Verwarm de oven alvast voor op 190C. Doe de bakplaat 15 minuten in de oven. Verhit de boter met de honing en suikers in een pan. Als dit aan de kook is laat het dan nog 2 minuten koken zonder roeren. Neem daarna de pan van het vuur en doe de pecannoten en de slagroom erdoor. Schep dit mengsel over het deeg op de bakplaat dat ondertussen alweer uit de oven is. Zet de bakplaat weer in de oven voor 25 minuten. Laat vervolgens afkoelen. Snij de koek in vierkanten. (niet te groot, het ligt nogal zwaar op de maag)