Rijstevlaai 2

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

----VOOR DE BODEM---- 1 blikje croissantdeeg 1 bloem om mee te bestuiven 1 boter om mee in te vetten voor de; vulling: 1/2 liter melk 100 gm pap- of dessertrijst 120 gm suiker 1 evt. 10 gram bloem of custard 2 theelepels vanillesuiker 3 eieren ----EN---- 1 vlaaivorm van 20 cm doorsnede 1 steunvulling, bijv. l pak gedroogd; e peulvruchten Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht-oven 160 °C). Plak de driehoekjes deeg op een met bloem bestoven werkvlak aan elkaar en rol uit tot een deeglap die ca. 2 cm groter is dan de vorm. Vet de vorm in met boter en bekleed met het deeg. Prik de bodem een paar keer in met een vork en leg bakpapier in de vorm met steunvulling. Bak de bodem 10 min. in de oven. Neem uit de oven en verwijder de steunvulling. Breng de melk aan de kook. Doe er de rijst en 100 g suiker bij en roer goed terwijl de melk weer aan de kook komt. Zet het vuur laag en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst gaar maar nog niet gebonden is, kunt u 10 g custard-poeder of bloem losroe-ren met wat koude melk en door de rijst mengen. Neem de pan van het vuur en roer er de vanillesuiker door. Laat de rijst afkoelen en roer af en toe goed door. Splits de eieren. Doe de eierdooiers in een kom en klop ze schuimig met de overgebleven 20 g suiker. Voeg het mengsel toe aan de rijstepap. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door de rijstepap. Zorg dat de vulling mooi luchtig is en doe over op de bodem. Zet de vlaai in de oven en bak hem 25-30 min. Neem de vlaai uit de oven en laat goed afkoelen.

Rijstevlaai 2 is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
35 min Gebak
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept
Limburgse rijstevlaai
0 min
Bekijk recept