----VOOR HET DEEG---- 250 gm bloem 1 theelepel zout 1/2 zakje gedroogde gist 2 eetlepels basterdsuiker 3/4 deciliter melk op kamertemperatuur 1/2 ei 25 gm gesmolten boter ----VOOR DE VULLING---- 1 zakje gedroogde abrikozen 6 deciliter melk 75 gm snelkookrijst 1 ei 50 gm suiker 1 zakje vanillesuiker 1 snufje zout. Abrikozen 6 uur weken. Een gistdeeg maken, l uur laten rijzen. De melk aan de kook brengen. De rijst aan kokende melk toevoegen en 45 min. zachtjes laten koken. Het deeg doorkneden en nog eens 30 min. laten rijzen. Klop de eidooier met de suiker en de vanillesuiker romig en sla het eiwit stijf. Schep door de rijstemassa eerst het eigeel en daarna de uitgelekte, in stukjes gesneden abrikozen en het eiwitschuim. Af laten koelen. Het deeg uitrollen. Een springvorm van 24 cm 0 bekleden, wat gaatjes in de bodem prikken en de afgekoelde rijstebrij erin scheppen. Restjes deeg, als traliewerk erop leggen. 30 Min. in een hete oven (225 øC, gasovenstand 5-6) bakken.