Sachertaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm bittere chocolade met 72 % cacao 150 gm boter of margarine 225 gm poedersuiker 5 eieren (m) 1 zout 1 zakje vanillesuiker 150 gm bloem 2 theelepels bakpoeder 1 pot abrikozenjam (450 g, ah) 1 bekertje slagroom (250 ml) 1 eetlepel suiker 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten 1 springvorm doorsnede ca. 24 cm
Voorbereiding
: Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand

3. Vorm invetten, 150 G chocolade in stukken breken. In pan met dikke bodem boter, chocolade en 150 g poedersuiker op laag vuur laten smelten, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen. B Eieren splitsen. Eierdooiers een voor een door chocolademassa kloppen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout en vanillesuiker met mixer stijf kloppen. Bloem en bakpoeder door chocolademassa roeren en geheel door eiwitten spatelen. Beslag in springvorm scheppen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken. Taart ca. 10 minuten laten afkoelen. Vorm verwijderen. Taart op rooster helemaal laten afkoelen. Bereiden: Met broodmes taart horizontaal in 3 plakken snijden. Snijvlakken met abrikozenjam bestrijken en weer op elkaar zetten. B Rest van chocolade in stukken breken. In steelpan op laag vuur 5 eetlepels slagroom met chocolade al roerend laten smelten. Rest van poedersuiker erboven zeven en erdoor mengen. Taart rondom en bovenop met gesmolten chocolade bestrijken. Glazuur hard laten worden. In kom rest van slagroom met suiker stijfkloppen. Taart in punten snijden en gameren met toef slagroom. Prijs p.p.: f 1,75, €0,80 Bevat per eenpersoonsportie: 635 kilocalorieên eiwit 8 g - vet 35 g koolhydraten 72 g

Sachertaart is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Sachertaart
1u35 min Nagerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Sachertaart
1u35 min Nagerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept