Walnotentaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

175 gm bloem 150 gm witte basterdsuiker 1 zout 125 gm koude boter 125 gm suiker 1 bekertje slagroom van 125 ml 100 gm gepelde walnoten 1 ei 1 boter om in te vetten 1 bloem om te bestuiven 1 springvorm van ca 24 cm doorsnede
Voorbereiding
swijze: bloem boven kom zeven en mengen met basterdsuiker en mespunt zout. boter in plakjes snijden, op bloemmengsel leggen en met twee messen in blokjes snijden. tot samenangende bal kneden. deeg in afgedekte kom in koelkast 30 min laten rusten. intussen oven voorverwarmen op 180 graden. in pan met dikke bodem suiker laten karameliseren, behoedzaam. blijven roeren met een houten pollepel, afblussen met een eetlepel heet water. slagroom bij karamel schenken en achtjes laten koken tot alle suiker is opgelost. walnoten toevoegen en even laten meekoken. pan van vuur nemen. deeg in twee stukken delen en werkvlak met bloem bestuiven. beide deegballen uitrollen tot een ronde plak van 24 cm doorsnede. sprngvorm invetten. deeglap op bodem leggen, vulling erover uitstrijken.vulling afdekken met tweede deeglap, randen aandrukken. ei loskloppen met eetlepel water taart in midden van de oven in ca 45 minuten bakken.

Walnotentaart is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Annushka (walnotentaart van Nazrin)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Walnotentaart
30 min Gebak
Bekijk recept
Walnotentaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Franse Walnotentaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Annushka (walnotentaart van Nazrin)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Walnotentaart
30 min Gebak
Bekijk recept
Walnotentaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Franse Walnotentaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept