Roomborstplaat

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm kristalsuiker 1/2 bekertje slagroom (a 125 ml) 1 1/2 eetlepel melk 1 theelepel roomboter 1 borstplaatvormpjes 1 bakpapier
Voorbereiding
: Vorm(pjes) met koud water nat maken en op bakpapier leggen. In pan suiker met slagroom, melk en roomboter mengen en geheel zachtjes al roerend met houten lepel aan de kook brengen en suiker oplossen. Pan van vuur nemen en mengsel blijven roeren tot krassend geluid hoorbaar is. Suikerlaag langs rand en bodem telkens losmaken en door massa roeren. Let op dat mengsel nog vloeibaar genoeg is om te schenken. Q Mengsel direct in vorm(pjes) gieten, laten afkoelen en goed hard laten worden. Vormpjes na ca. 30 minuten omdraaien zodat onderkanten ook kunnen drogen (bij gebruik van springvorm plank op vorm leggen en samen keren). Vorm(pjes) na ca. 1 uur verwijderen. Prijs p.p.: f 1,25, €0, 60 Bevat per eenpersoonsportie: 60 kilocalorieën eiwit 0 g - vet 2 g - koolhydraten 11 g Tip: Indien het mengsel tijdens het roeren toch te dik wordt om in de vormpjes te gieten, kunt u de suikermassa opnieuw verwarmen en laten oplossen. Bereid het recept vervolgens verder zoals hierboven beschreven.

Roomborstplaat is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Roomborstplaat
25 min Snack
Bekijk recept
Roomborstplaat maken
30 min-
Bekijk recept
Roomborstplaat
15 min Gebak
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Roomborstplaat
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Roomborstplaat
25 min Snack
Bekijk recept
Roomborstplaat maken
30 min-
Bekijk recept
Roomborstplaat
15 min Gebak
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Roomborstplaat
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept