1 kleine prei 180 gm rundergehakt 1 sojasaus 1 worcestersaus 1 zout 30 gm smeltkaas (2 plakjes tosti- kaas) 1 olijfolieVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 4 minuten (plus de tijd om de bruineerschaal te verwarmen), plus l minuut in de uitgeschakelde magnetron. Was de prei en hak deze fijn. Doe de prei in een kom, samen met het gehakt, enkele druppels sojasaus en enkele druppels Worcestersaus. Strooi wat zout erover en kneed de ingredi‰nten tot een samenhangende massa. Vorm 4 balletjes van het gehaktmengsel en druk deze enigszins plat, zodat ze de vorm van hamburgers krijgen. Beleg 2 van de hamburgers met kaas en leg hierop de overige hamburgers. Druk beide hamburgers stevig op elkaar en bestrijk ze aan beide zijden met wat olie. Verwarm een bruineerschaal 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Leg de hamburgers erop en bak ze 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Keer het vlees halverwege de bereidingstijd met een spatel. Laat de hamburgers tot slot l minuut in de uitgeschakelde magnetron staan en eet ze met een frisse salade apart erbij. De bereidingstijd varieert naarmate u het vlees meer of minder doorbakken wilt hebben. U kunt ook andere kaas nemen, bijvoorbeeld mozzarella, Emmentaler of Goudse kaas. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 18.01.2002 :Fingerprint : 26450885,459711174,Kalorio