1 blik (420 gr) rode (kidney) bonen 2 theelepel(s) zonnebloemolie 2 uien, in stukjes 1 groen paprika, schoongemaakt, in s; tukjes 1 theel komijnpoeder 1 eetlepel(s) milde chilisaus 90 gm hüttenkäse 1 zout, peper 1 eetlepel(s) fijngeknipte peterselie, voor de g; arnering Laat de bonen uitlekken, spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Doe de bonen in een keukenmachine of pureer ze met de staafmixer. Verhit de olie in een kleine pan en roerbak de ui en paprika 5 minuten in de hete olie. Voeg het komijnpoeder toe en bak het even mee. Doe het uimengsel in de keukenmachine of in een kom met de staafmixer en voeg de chilisaus, Hüttenkäse en peper en zout toe. Meng tot een smeuïge, romige massa. Strooi er eventueel peterselie over en laat de spread opstijven in de koelkast. TIP: Verdund met een beetje melk is het een lekkere dipsaus voor rauwe groenten. Bron: mailinglist dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 31.0