8 eieren 6 eetlepel(s) room 1 zout 1 peper 1 zakje waterkers 50 gm boter 250 gm gerookte zalmVoorbereiding : Klop de eieren los met de room, een snufje zout en versgemalen peper. Verwijder de harde stelen van de waterkers. Snijd de blaadjes iets kleiner. Bewaar 12 mooie blaadjes voor de garnering. Zet 4 grote borden klaar. Bereiden: Smelt boter in een koekenpan. Verlaag de temperatuur. Giet het eimengsel in de pan. Laat het eimengsel al roerend met een vork bijna helemaal stollen. Het mengsel moet smeu‹g blijven en niet te droog worden. Schep de gesneden waterkers door het roerei. Verdeel roerei en gerookte zalm over de borden. Leg enkele mooie waterkersblaadjes op de zalm.Voorbereiding stijd: circa 10 minuten. Voedingswaarde per persoon: eiwit 30 g, vet 34 g, koolhydraten l g, kcal (kj) 430 (1806). Tips In plaats van waterkers kan er voor dit gerecht ook tuinkers of veldsla worden gebruikt. Deze worden echter niet door het warme roerei gemengd, maar erbij gelegd. Bij dit gerecht smaakt geroosterd brood lekker. Recipe by Boodschappen :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1