Gepocheerd ei op toast

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 eetlepel azijn 1 theelepel zout 2 eieren 2 sneetjes bruin brood 25 g veldsla 2 eetlepels sandwichspread versgemalen zwarte peper In een zeef veldsla wassen. Worteltjes van de veldsla verwijderen en goed laten uitlekken. In een pan 1 liter water met azijn en zout aan de kook brengen. Eén ei boven een kommetje breken. Soepopscheplepel even in het hete water onderdompelen. Lepel boven het water houden en het ei in de lepel laten glijden. Opscheplepel in het water laten zakken en het ei ca. 4 minuten tegen de kook aan houden (= pocheren). Ei in een kommetje met heet water laten glijden om het warm te houden. Andere ei op dezelfde manier pocheren. Intussen de sneetjes brood roosteren. Sneetjes brood besmeren met de helft van de sandwichspread. Veldsla erover verdelen en een gepocheerd ei erop leggen. Rest van de sandwichspread over de eieren verdelen. Peper erboven malen. Direct opdienen. voedingswaarde : 195 kcal p.p.

Gepocheerd ei op toast is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisjokkenpuree met munt
10 min Snack
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Biefstuk met gepocheerd ei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brioche met gepocheerd ei
20 min
Bekijk recept
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept