500 g geschilde vastkokende aardappels zout 2 uien 150 g chorizo of salami 4 eetl. olijfolie 4 eieren versgemalen peper 1 theel. chilipoeder of paprikapoeder 100 g groene olijven zonder pitVoorbereiding : Snijd de aardappels in schijfjes en kook ze 5 minuten in water met zout. Giet ze af, spoel er koud water over, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Pel de uien en snipper ze. Snijd de chorizo of salami in reepjes. Klop de eieren los met 2 eetlepels olijfolie, peper, zout en chilipoeder. Snijd de olijven in plakjes.Voorbereiding : Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime anti-aanbakkoekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes 8 minuten. Schep ze regelmatig om; ze hoeven niet bruin te worden. Bak de vleesreepjes nog 2 minuten mee. Schenk het eimengsel erop en zorg ervoor dat de aardappelvulling goed verdeeld is. Bak de tortilla op een matige stand tot de onderkant goudbruin en stevig is. Keer de tortilla met behulp van een deksel of groot bord en bak de andere kant op een hoge stand goudbruin. Laat de tortilla op een schaal glijden. Verdeel de olijven erover en snijd de tortilla in punten. Suggestie: Presenteer er een groene salade met tomaten bij. Variatie: De tortilla kan ook worden gebakken in een quichevorm in een voorverwarmde oven van 200°C, 25 minuten. De tortilla hoeft dan natuurlijk niet gekeerd te worden. Wijnadvies: Een eenvoudige witte of rosé-wijn (7-9°C). Ook rood kan: kies dan voor een eenvoudige Chianti (16-18°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 18 g vet: 32 g koolhydraten: 28 g kcal (kj): 472 (1983)