Mexicaanse Fondue

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 bosuitjes 1 groene paprika 1 rode paprika 2 tomaten 1 teentje knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie 2 dl droge witte wijn 150 gram geraspte belegen kaas 1 eetlepel maïzena 1 eetlepel mexicaanse kruiden of tacokruiden 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvrie; s) 1 grote zak tortillachips naturel
Voorbereiding
: Snijd de uitjes en de paprika’s zonder zaadjes in kleine stukjes. Kruis de tomaten in en leg ze even in kokend water. Pel ze hierna en snijd ze dan in stukjes. Pers vervolgens de knoflook uit.
Voorbereiding
: Verwarm de olie in een ruime steelpan of fonduepan. Fruit hierin de uitjes, paprika, tomatenstukjes en geperste knoflook. Giet de wijn erbij en breng alles aan de kook. Voeg de kaas in gedeelten toe en laat deze al roerend smelten. Roer vervolgens de maïzena aan met 1 eetlepel water en voeg dit al roerend bij de fondue. Roer een en ander net zo lang tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de Mexicaanse kruiden en koriander erdoor. Serveer de saus op een rechaud met de tortillachips erbij om te dippen.

Mexicaanse Fondue is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept