275 rijpe bananen 110 gm fijne tafelsuiker 2 eetlepels citroensap 100 ml slagroom 250 ml volle melk 200 gm pure chocolade 100 gm suiker 10 ml crème de menthe 50 ml water 25 gm boter 25 gm bloem 1 ei 1 zout 1 poedersuiker 2 bananen 1 sap van 1 citroen 4 blaadjes munt Verwarm de oven voor tot 210 °C. Breng voor de soesjes het water met de boter en het zout op laag vuur aan de kook. Voeg ineens de gezeefde bloem toe en roer tot zich een deegbal vormt. Neem de pan van het vuur. Roer het ei los en klop het door het deeg. Spuit van het soezendeeg reepjes op de voorbereide bakplaat. Bak de soesjes in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen. Pureer de bananen met de suiker en het citroensap. Roer de slagroom en de melk door de bananenpuree. Schakel de ijsmachine in op stand softijs en giet de massa in de kom. Draai het tot ijs (of maak het in de diepvriezer). Verwarm voor de muntsaus de chocolade, suiker en crème de menthe au bainmarie op laag vuur tot het een gebonden saus is. Knip de soesjes open en vul ze met ijs. Giet een laagje chocoladesaus op vier borden en zet er een gevulde soes in, bestuif hem met poedersuiker. Garneer met reepjes banaan die even in citroensap zijn gedoopt en een muntblaadje. Recipe by Cas Spijkers
Bananensoftijs met chocolademuntsaus en soesjes is een recept van De Virtuele Keuken