Bevroren mousse met koffie (mousse glacée au moka)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 liter sterke koffie 6 eidooiers 4 eiwitten 200 ml slagroom 1 zakje vanillesuiker 200 gm poedersuiker 1 choclolade koffieboontjes
Voorbereiding
: Voeg 125 gram poedersuiker bij de eidooiers en klop het mengsel totdat het licht van kleur en schuimig is. Werk de koffie door deze crème, de slagroom en de vanillesuiker. Meng het degelijk. Doe het mengsel in een pan en verwarm het zachtjes onder voortdurend roeren totdat de crème dikker wordt. Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur en laat onder af en toe roeren afkoelen. Klop de eiwitten en als ze schuimig beginnen te worden voeg dan langzaam de rest van de suiker toe. Klop totdat ze zeer stijf zijn. Spatel de eiwitten voorzichtig door de volledig afgekoelde crème. Doe de mousse in een schaal en zet ze 4 uur in de koelkast. Voor het opdienen versiert U ze met de chocolade koffieboontjes. Bron: Mailinglist De Heksenketel (M. Welman)

Bevroren mousse met koffie (mousse glacée au moka) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Real Irish Coffee
0 min
Bekijk recept
Krokant gebakken eend en aardappelrisotto
0 min
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept