Aardbeienijs (glace aux fraises)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm aardbeien 200 gm poedersuiker 300 ml slagroom 1/2 citroen 1 theelepel kirsch 2 eieren
Voorbereiding
: Maak de aarbeien schoon, druk ze door een zeef en geef er onmiddellijk het sap van de halve citroen over en de kirsch. Roer er 150 gram suiker door. Klop de slagroom stijf. Breek de eieren en scheid de dooiers van de witten. Klop de eiwitten stijf en zodra ze schuimig beginnen te worden voegen we beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Gebruik de dooiers voor een andere bereiding. Werk de slagroom door de vruchtenpuree en daarna de stijfgeslagen eiwitten. Geef de compositie in een vorm en vries ze in de vrieskast stijf. Bron: Mailinglist De Heksenketel (M. Welman) :Energie : 0 kcal

Aardbeienijs (glace aux fraises) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte au fraises
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Fraises-au Choclat, Lekkere Bonbon
0-10 min -
Bekijk recept
Roomijs met aardbeien romanoff (glace au fraises romanoff)
Bekijk recept
Ijssoufflé met aardbeien ( soufflé glacé aux fraises)
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleurenshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Flinterflensjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien met slagroom
15 min Nagerecht
Bekijk recept