150 gm hazelnoten 75 gm pure chocolade 100 ml vloeibare margarine 425 gm suiker 100 ml melk 3 eieren 125 gm bloem 2 eetlepels cacaopoeder 1 zakje vanillesuiker 1 zout 100 ml sinaasappelsap 1/4 liter slagroomijsVoorbereiding : Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier. Hak de noten fijn en de chocolade grof. Smet de chocolade (in ongeveer een minuut op vol vermogen in de magnetron of au bain marie). Laat de chocolade vervolgens afkoelen. Klop in een kom de margarine met 325 gram suiker met de handmixer door elkaar. Klop er achtereenvolgens de melk, de eieren, de gesmolten chocolade, de bloem, de cacaopoeder, de vanillesuiker en wat zout erdoor. Spatel de gehakte noten erdoor. Schep het beslag in de vorm. Bak de koek in de oven in 25 tot 30 minuten tot de bovenkant knapperig is. Binnenin mag de koek zacht blijven. Laat de koek afkoelen tot lauw. De bereiding van de karamelsaus: Smelt de rest van de suiker in een pan met een dikke bodem en laat de suiker goudbruin kleuren. Voeg het sinaasappelsap toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Los al roerende de gestolde karamel weer op. Laat de saus nog ongeveer twee tot drie minuten inkoken tot de dikte goed is. Laat de saus even iets afkoelen. Snijd de koek in vierkantjes. Serveer de brownies met ijs en schenk de warme karamelsaus erover. Serveer het gerecht direct.