12 eierdooiers 250 ml volle melk 150 ml slagroom 75 gm witte bastardsuiker 5 gm vanillesuiker 1 of twee zakjes nescafe oploscappuc; ino 1 reep pure chocolade Met mijn Philips ijsmachine maak ik de lekkerste ijstoetjes tegenwoordig zelf. Het klinkt als reclame, zo is het niet bedoeld (ik heb ook geen aandelen). Alleen is het leuk als je alle gangen zelf maakt, ook het ijsje toe zelf te bereiden. Na enige malen experimenteren heb ik dit Cappucino-IJs gemaakt, en dat was errug lekkerVoorbereiding : Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig. Voeg al roerende de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf. Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingredienten. Voeg toe het zakje (of twee) Cappucino. Maal in de keukenmachine de reep chocolade en voeg vervolgens de kleine brokjes toe aan het mengesel. Het mengsel gaat vervolgens 40 a 50 minuten in de ijsmachine. Het ijs is klaar als de machine stopt (bij mij) of als het ijs voldoende stevig is. Tip: Serveer met niet al te zoete slagroom, decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en pure cacao. Direct koffie erbij serveren.