Caramelijs (glace au caramel)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

600 ml melk 6 eidooiers 150 gm poedersuiker 300 ml slagroom 12 suikerklontjes
Voorbereiding
: Breng in een pan de melk aan de kook. Smelt in een andere pan de suikerklontjes tot caramel. Schenk hierop de kokende melk en roer goed totdat alle caramel is opgelost. Klop de eidooiers met de poedersuiker totdat de massa licht van kleur wordt. Werk hier dan langzaam de hete melk door. Passeer ze in een pan en zet de crème op zacht vuur. Roer voortdurend en als hij dikker begint te worden halen we de pan van het vuur. Laat de crème afkoelen. Klop de slagroom stijf en meng hem door de crème. Doe de compositie in een vorm en vries ze in de vrieskast in.

Caramelijs (glace au caramel) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Rio choco
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Feestelijke Kindertraktatie
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Caramelijs 2.
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept