Chipolatavla

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 lange vingers 2 eetlepels marasquin, grand marnier of een an; dere likeur 5 gekonfijte vruchtjes (bigarreaux); of meer 1/4 liter vanillevla 1/4 liter slagroom 1/2 eetlepel suiker Dit toetje moet je vantevoren maken. Het vertoeft nl. geruime tijd in de koelkast. Breek eerst de lange vingers in stukjes en besprenkel ze met de likeur. Zet ze dan drie uur afgedekt in de koelkast. Snijd de gekonfijte vruchtjes in stukjes (je kan ze soms ook gesneden kopen). Schep de vruchtjes en de suiker door de vanillevla. Klop de slagroom met een mixer (beetje suiker erbij, dat bindt beter) tot die stijf maar niet *te* stijf is. Schep hem door de vla. Meng nu alles door elkaar, verdeel het over twee champagnecoupes o.i. d. en zet de glazen zeker twee, drie uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen. Je kunt het ev. garneren met wat extra gekonfijte vruchtjes.

Chipolatavla is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Chipolatavla
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Chipolatavla 2
Bekijk recept

Chipolatavla
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Chipolatavla 2
Bekijk recept