1 bak malaga-roomijs (1 liter, ah) 1 reep witte chocolade (100 g) 1 reep pure chocolade (100 g) 1 bekertje slagroom (125 ml) 2 sticks oploskoffie caramel of mocc; a (nescafé for you)Voorbereiding : (IJs ca. 30 minuten van tevoren uit diepvries nemen en zacht laten worden.) Witte chocolade in kleine stukjes snijden en door ijs mengen. Ijs opnieuw invriezen. Bereiden: Pure of bittere chocolade in stukken breken. In pannetje met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom laten smelten, regelmatig roeren. Koffiepoeder erin oplossen. IJs over vier coupes of schaaltjes verdelen. Warme chocoladesaus deels erover schenken en rest in sauskom apart erbij serveren. Prijs p.p.: f 2,75, €1,20 Bevat per eenpersoonsportie: 635 kilocalorieën eiwit 9g - vet 39g - koolhydraten 64g Wijncategorie 5 Pale Sherry 887 Cream
Chocolade-ijs met koffie chocoladesaus is een recept van De Virtuele Keuken