300 ml koffieroom 200 gm chocolade 2 grote eierdooiers 3 eetlepels cognac 20 gm boterVoorbereiding swijze: Verhit de koffieroom in een pan met dikke bodem tot het bijna kookt. Zet de pan van het vuur, laat deze één minuut staan en meng dan pas de in stukjes gebroken chocolade door de room. Roer tot de chocolade gesmolten en egaal met de room gemengd is. Klop nu de eierdooiers en de cognac erdoor. Laat dit iets afkoelen en roer dan de boter erdoor tot een smeuïg geheel. Giet de gladde massa in kopjes of éénpersoonspotjes of -bakjes. Het kan gebeuren dat de chocolade lijkt te schiften als je de boter erdoor mengt terwijl de chocolade nog niet voldoende is afgekoeld. Om dit te herstellen moet je het mengsel gewoon nog wat verder laten afkoelen. Klop er wat koude melk door tot het mengsel weer een gladde substantie is. Voor een iets luchtiger variant kun je per persoon een half opgeklopt eiwit aan het gerecht toevoegen voordat je het in de kopjes giet.