Chocolat mousse

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 gm bittere chocola 2 eetlepels water 80 gm boter 75 gm basterdsuiker 4 eieren 1 eventueel met nootjes of rozijnen; of met iets rum De gebroken chocola met het water op zacht vuur smelten. Suiker, boter en eierdooiers (en de eventuele nootjes,rozijnen of rum) goed mengen en dan vlug mengen met de nog warme chocola. Dit mengsel 4 uur laten rusten. (niet in de koelkast !) Voor het opdienen het stijfgeklopte eiwit er door scheppen.

Chocolat mousse is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept

IJskoffie met advocaatroom
10 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept
After Eight
10 min Snack
Bekijk recept
Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat
20 min Nagerecht
Bekijk recept