Coupe dame blanche

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 liter roomijs 1/4 liter slagroom 100 gm bittere chocolade 20 gm boter 4 eetlepels melk 1 eetlepel poedersuiker
Voorbereiding
: Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze zachtjes au bain marie. Snij de boter in stukjes en voeg deze toe. Roer de boter goed door de chocolade. Als het mengsel goed homogeen is mengen we de poedersuiker met de melk en voegen dit mengsel ook bij de chocolade. Laat de saus in de bain marie tot vlak voor het serveren. Klop de slagroom met wat suiker stijf. Doe in een coupe een bal roomijs, spuit er met de spuitzak een toef slagroom op. Doe de chocoladesaus in een kannetje zodat eenieder ervan kan nemen zoveel men belieft.

Coupe dame blanche is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
De moderne Dame Blanche-taart
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Super dame blanche
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met walnoten en cider
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Slagroomijs met vijgensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozen met pistache
Bekijk recept
Aspergecocktail
30 min Voorgerecht
Bekijk recept