2 appelen(jonagold) 250 ml room 100 ml appelsap 2 eieren 3 eierdooiers 250 ml room 150 ml melk 3 soeplepels griessuiker 4 soeplepels donkerbruine suikerVoorbereiding Snij de appelen in vieren, verwijder het klokhuis en schil ze. Snij elk partje in schijfjes. Verdeel de schijfjes over ondiepe ovenschaaltjes Meng de room, de melk en het appelsap. Meng m"t de kloppers van de mixer de eieren,de eierdooiers en het griessuiker tot een schuimige lichtgele mengeling Giet er het vloeistofmengsel bij en blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Verdeelt de crème met een soeplepel over de appelschijfjes. Plaats de schaaltjes op een diepe ovenplaat waaraan u een bodempje water toevoegt. Laat 45 min stollen in de oven op 125°C(steek er een mes in om te zien of de crème voldoende gestold is)Zet de schoteltjes koel weg. Bestrooi elk schaaltje met 1 eetlepel bruine suiker. Zet ± 10 cm onder de hete grill tot de suiker lichtbruin kleurt. Dien onmiddellijk op. Voor een feestelijke toets kan je het appelsap vervangen door appelcider of half calvados,half appelsap U kunt voor deze bereiding ook een grote schotel gebruiken in plaats van kleine schaaltjes. Vul de schotel niet hoger dan 3 cm en pas eventueel de tijden aan. In de plaats van appelen kunt u ook soeplepel over de appelschijfjes. fijne perzikschijfjes gebruiken.