Dessertrijst met kokos en abrikozen, in bananeblad

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm dessertrijst 300 deciliter kokosmelk (blikje, toko) 400 deciliter melk 1 zakje vanillesuiker 100 gm bruine suiker 12 halve abrikozen (blik) 1 mango in plakjes 1/2 liter vanille-ijs 1 aluminiumfolie 1 cocktailprikkers Breng de rijst met de kokosmelk, de melk en de vanillesuiker aan de kook en laat de rijst in ca. 20 minuten zachtjes tot een dikke droge massa; roer regelmatig. Roer de bruine suiker erdoor (houd 4 eetlepels achter). Schep op het midden van de folie 1/4 deel van de rijst, leg er 3 abrikozen op en strooi er 1 eetlepel suiker over. Vouw het tot een pakketje dicht en prik het met een cocktailprikker dicht. Leg de pakjes ca. 10 minuten op de hete barbecue. Serveer ze warm met plakjes mango en een bolletje vanille-ijs.

Dessertrijst met kokos en abrikozen, in bananeblad is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met gember - Vet maaltijd fase 1
Bekijk recept
Lontong santen (burasa)
Bekijk recept
Lumper Gevulde Kleefrijst
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese krabbetjes met atjar-salade
Bekijk recept

Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
30 min Nagerecht
Bekijk recept