----VOOR DE KERSENKWARK---- 125 gm magere kwark 4 eetlepels kersenjam 1 ei 1 eetlepel suiker ----VOOR DE FLENSJES---- 80 gm bloem 1 zout 2 eieren 300 ml melk 50 gm boter 1 chocoladesaus uit een flesjeVoorbereiding : Maak allereerst de vulling. Meng de kwark en de jam door elkaar. Splits het ei. Klop het eiwit stijf en klop de dooier met de suiker schuimig. Meng het dooiermengsel door het kwarkmengsel. Schep het kwarkmengsel op het eiwit en spatel het geheel luchtig door elkaar. Zet de kersenkwark tot gebruik in de koelkast. Maak nu de flensjes. Doe de bloem met een snufje zout in een kom, maak een kuiltje in het midden, breek hierboven de eieren en voeg een scheutje melk toe. Roer het beslag door elkaar en voeg al roerend de rest van de melk toe. Blijf roeren tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Laat de boter smelten, laat het iets afkoelen en roer het door het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rusten. Bak in een koekenpan acht tot tien flensjes, houd de flensjes warm in een lauwe oven. Verdeel de koude vulling over de warm flensjes, rol deze flensjes losjes op en verdeel ze over de borden. Schenk er tot slot wat chocoladesaus overheen.