2 1/2 eetlepels citroensap 4 appels 1 aardappelmeel (25 gram) 200 ml wijn, witte 100 ml sinaasappellikeur 1 mandarijn (1 blik) 1/2 theelepel koriander, gedroogde 250 ml water 1 vanilleVoorbereiding stijd: 30 minutenVoorbereiding stijd: 15 minuten Benodigde materialen: een zeef, een litermaat, een magnetron, een ovenvaste schaal, wat magnetronfolie en een appelboor.Voorbereiding swijze Schenk de witte wijn, het water, de sinaasappellikeur, de koriander en het citroensap in een flinke ovenvaste schaal en breng alles afgedekt in 6 tot 7 minuten op vol vermogen aan de kook. Schil intussen de appels, en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Leg de appelen in het kookvocht en verwarm deze afgedekt 10 tot 15 minuten op ongeveer een kwart vermogen. Laat de appelen in het pocheervocht afkoelen. Laat de mandarijntjes in een zeef uitlekken. Schenk het pocheervocht in een litermaat en breng het opnieuw afgedekt in 6 tot 7 minuten op volvermogen aan de kook. Roer het aardappelmeel met de eetlepels water glad en bind de saus hiermee.
Gepocheerde appel met mandarijntjes is een recept van De Virtuele Keuken