Gepofte appels met rum-rozijnen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepels rozijnen 5 eetlepels rum 50 gm zachte boter of magarine 50 gm witte bastardsuiker 4 appels jonagold 1/2 eetlepel boter of margerine om in te vetten 1 appelboor 1 aluminiumfolie Rozijnen onder stromend water afspoelen. In steelpan rozijnen met rum aan de kook brengen. Tegen de kook aan ca. 10 minuten latern wellen. 4 stukken aluminiumfolie van 20x20 cm dun invetten. In kommetje boter en bastardsuiker door elkaar mengen. Rozijnen afgieten en door botermengsel mengen. Appels schillen. Met appelboor klokhuis er ruim uitboren, op aluminiumfolie zetten en vullen met rum- en rozijnenmengsel. Aluminiumfolie eromheen vouwen. Appels in aluminiufolie tussen houtskool van barbecue leggen en in ca. 30 minuten gaar poffen. Op vier bordjes zetten en folie openvouwen.

Gepofte appels met rum-rozijnen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept