Hazelnotenijs (glace aux noisettes)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gm suiker 4 eidooiers 1/2 liter melk 100 ml slagroom 1 vanillestokje 20 suikerklontjes 200 gm gepelde hazelnoten
Voorbereiding
: Maal de helft van de hazelnoten in de mixer zeer fijn. Doe de melk in een pan en breng ze aan de kook, samen met het vanillestokje en het hazelnootpoeder. Als de melk kookt halen we ze van het vuur en laten vanille en hazelnoot 20 minuten intrekken. Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie licht van kleur en schuimig is. Geef er dan langzaam de melk bij onder voortdurend kloppen en verwarm deze crème onder roeren op zacht vuur totdat hij dikker wordt. Haal hem dan onmiddellijk van het vuur. Verwijder het vanillestokje. Laat volledig afkoelen. Klop de slagroom stijf en meng hem onder de compositie. Doe het mengsel in een vorm en vries het in de vrieskast stijf. Als het ijs klaar is hakken we de rest van de hazelnoten grof. Smelt de suikerklontjes tot caramel. Voeg de hazelnoten bij de caramel en schenk de hete caramel over het ijs. Zet het ijs snel weer in de vrieskast.

Hazelnotenijs (glace aux noisettes) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaasrecept Noisettes De Lapin
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad Op Jagerswijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad op jagerswijze
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad Op Jagerswijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept