Ijs met gebakken appel en calvadossaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 stevige friszure handappelen (beno; ni) 1 eetlepel boter 1 eetlepel suiker 1/2 eetlepel vanille extract 1 borrelglas calvados 1/2 liter roomijs 1 poedersuiker Was 4 stevige friszure handappelen (Benoni), verwijder het klokhuis en snij de appelen ieder in 8 partjes. Verhit de boter in de koekepan en bak hierin de partjes goudkleurig. Bestrooi ze halverwege het bakken met suiker en voeg het vanille-extract toe. Schep het geheel goed om, laat de suiker licht karamelliseren. Voeg tot slot een flinke scheut calvados toe en laat het nog even wat inkoken. Leg op ieder bord 1 of 2 bollen roomijs en schik de nog warme gebakken partjes appel hieromheen. Garneer verder met de karamel-calvadossaus en wat poedersuiker.

Ijs met gebakken appel en calvadossaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appeldessert met amandelvulling en calvadosroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Koteletjes van konijn met calvadossaus, spruitjespuree en knolselderkoekjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendeborstfilets & Appel-Calvadossaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept