Ijskoffie granité

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 liter espresso of sterke koffie 185 gram basterdsuiker 1,5 eetlepel cacaopoeder 1 dl water 2 dl koffielikeur koffieboontjes verse mint voor de garnering
Voorbereiding
Vermeng de cacaopoeder, de basterdsuiker en het water en laat dit mengsel zo’n 3 minuten zachtjes koken. Laat dit hierna afkoelen en voeg er dan de koffie en likeur aan toe. Laat dit nieuwe mengsel in ongeveer 5 uur opstijven in een plastic bak in de diepvriezer en roer dit regelmatig met een vork door. Als het mengsel geheel bevroren is, roer het dan nogmaals goed door met een vork. Vlak voor het serveren moet zulks nog een keer worden herhaald, waarna de ijskoffie in mooie bekers kan worden geschonken. Garneer een en ander met een takje mint en koffieboontjes.

Ijskoffie granité is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Granité van vodka met limoen
20 min Snack
Bekijk recept
Granita van rode vruchten met porto en rode wijn
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Oesters met Aziatische granité
Voorgerecht
Bekijk recept

IJskoffie met lobbige room
10 min Nagerecht
Bekijk recept
IJskoffie met advocaatroom
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke ijskoffie
- 10 min -
Bekijk recept
IJskoffie
5 min Nagerecht
Bekijk recept