5 eieren 80 gm suiker 150 gm chocolade 150 ml slagroom 1 cacaoVoorbereiding : Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker au bain marie totdat het mengsel dikker wordt. Smelt de chocolade met een beetje water op zacht vuur. Schenk hem bij beetjes bij het eimengsel onder voortdurend kloppen. Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig onder de compositie. Klop de slagroom stijf en meng deze er ook onder. Neem mooie soufflévormpjes en bind daar alufolie omheen zodat dat er 5 cm bovenuit steekt. Geef het mengsel in de vormpjes en schud een beetje zodat ze goed gevuld worden. Het mengsel moet boven het vormpje uitkomen. Vries de vormpjes in de vrieskast in. Meng de cacao met wat suiker. Bij het serveren halen we de alufolie weg, strooien er wat van het cacaomengsel over en zetten ze op tafel.
Ijssoufflé met chocolade (soufflé glacé au chocolat) is een recept van De Virtuele Keuken