Keizerinnenrijst

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

75 gm dessertrijst (paprijst) 350 ml melk 75 gm suiker 4 blaadjes gelatine 1 een paar druppels vanille- essence 300 ml vanillevla (uit een pak) 1/4 liter slagroom 2 eetlepels suiker ----VOOR DE SAUS---- 1/2 pot abrikozenjam 100 ml sinaasappelsap 1 sap van 1/2 citroen
Voorbereiding
: Kook de dessertrijst met de melk en de suiker volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Week intussen de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje kokend water en roer met de vanille-essence door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met de 2 eetlepels suiker en houd desgewenst wat achter voor de garnering. Roer eerst de vanillevla door de afgekoelde rijst en spatel er daarna de slagroom door. Schep de rijst in een met koud water omgespoelde puddingvorm en zet minstens 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast om op te stijven. Afwerking: Breng voor de saus de abrikozenjam met het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook, roer de saus door een fijne zeef en laat afkoelen. Stort de pudding op een platte schaal en giet er de saus over. Garneer desgewenst met de achtergehouden slagroom en met abrikozen (vers of uit blik).

Keizerinnenrijst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Keizerinnenrijst
0 min Nagerecht
Bekijk recept

Keizerinnenrijst
0 min Nagerecht
Bekijk recept