1 liter rabarber in dunne reepjes 5 deciliter suiker (4 + 1 dl) 1 gelatineblaadje 250 ml ongeslagen room 4 eiwitten 1 zakje vanillesuiker 12 aardbeien Kook de rabarber 10 minuten met 4 eetlepels water en 4 deciliter suiker. Zeef de rabarber en kook het sap tot er ong 1 deciliter over is. Pureer de rabarber met een blender of staafmixer. Week het gelatineblaadje in 2 eetlepels water. Voeg het hete rabarbersap toe en roer het tot de gelatine is opgelost. Voeg de rabarberpuree toe. Klop de room stijf. Klop de eiwitten tot ze beginnen te stijven en voeg vervolgens de rest van de suiker en het zakje vanillesuiker toe. Opkloppen tot de eiwit stijf is. Roer de eiwit voorzichtig door de rabarber en roer daarna de slagroom er voorzichtig door. Giet de rabarber in een springvorm en laat het minstens 6 uur opstijven. Verwijder de rand en decoreer de souffl‚ met verse aardbeiden.