3 dl melk 4 gelatineblaadjes 3 dl slagroom 60 gram witte basterdsuiker 1 1/2 eetlepel aardbeiensaus voor de saus: 200 gram verse aardbeien 150 gram witte basterdsuiker 1/2 glas droge witte wijn een paar druppels citroensap 4 ronde vormpjesVoorbereiding : Maak eerst de saus. Breng hiertoe de aardbeien, de druppels citroensap, de wijn en de basterdsuiker aan de kook en laat een en ander 2 minuten doorkoken. Laat dit mengsel vervolgens afkoelen en wrijf het dan door een fijne zeef. Bevochtig de vormpjes met wat water. Verwarm hierna een paar eetlepels melk en los hierin de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat dit dan afkoelen. Verwarm in de tussentijd de overige melk met daarin de slagroom en de suiker. Voeg hieraan de opgeloste gelatine en 1½ eetlepel aardbeiensaus toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel al roerende in een bak met water en ijsklontjes opstijven. Als de massa lobbig begint te worden, dan moet deze snel in de vormpjes worden gegoten. Zet deze dan in de koelkast ter opstijving van de inhoud (circa 4 uur). Haal de vormpjes vlak voor het serveren uit de koelkast en laat ze in een heetwaterbad even schrikken. Doe nu de panna cotta’s op borden en schep er vervolgens de saus omheen. Garneer met muntblaadjes en verse aardbeitjes.