3 eierdooiers 50 gm pecannoot 120 gm poedersuiker 2 sharonfruit 13 liter slagroom 50 gm suiker 1 beker roomijs 1 vanillestokje ----HULPMIDDELEN---- 1 een pan 1 een pan met dikke bodem 1 een kleine pan 1 aluminiumfolie 1 een deegroller 1 een blender 1 een (hand)mixer 1 ijsbolletjestang 1 bordjesVoorbereiding swijze: Snijd het vanillestokje open. Breng in een pan de slagroom met het vanillestokje tegen de kook aan. Laat de room circa 10 minuten zachtjes trekken. Hak de pecannoten fijn. Laat de suiker in een pan met een dikke bodem smelten en goudbruin worden. Roer er de gehakte noten door. Schenk het notenmengsel uit op een stuk aluminiumfolie en laat het hard worden. Sla de harde notenkaramel met de deegroller tot gruis. Was de sharonfruits en snijd ze elk in acht partjes. Haal het vanillestokje uit de room. Laat het ijs in plusminus tien minuten iets zachter worden. Breng in een pan water aan de kook. Klop in een kleinere pan de dooiers en poedersuiker door elkaar. Hang deze pan in het kokende water. Klop het mengsel met een garde of de handmixer tot het schuimig is. Voeg al kloppend de vanilleroom toe en blijf kloppen tot de sabayon dik en romig wordt. Laat de sabayon iets afkoelen. Verdeel met een ijsbolletjestang het ijs over de bordjes en leg de partjes sharonfruit er omheen. Schenk de sabayon erover. Strooi het notengruis erover. Dien direct op.