Amandelijs (glace aux amandes)

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

50 gm gepelde amandelen 3 eidooiers 100 gm suiker 350 ml slagroom
Voorbereiding
: Maal de amandelen in een mixer fijn en stamp ze dan samen met de helft van de suiker zeer fijn. Voeg de dooiers een voor een toe en langzamerhand de rest van de suiker. Werk lang met een houten stamper totdat een homogene gladde massa is verkregen. Klop de slagroom stijf en meng deze voorzichtig onder de compositie. Vries het ijs in een sorbetière in. Bron: Mailinglist De Heksenketel (M. Welman)

Amandelijs (glace aux amandes) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Rode-vruchtensalade met amandelijs
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes Met Amandelijs En Wijnsiroop
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept