Pistache-ijs (glace aux pistaches)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gm gepelde pistaches 1 liter melk 5 eidooiers 200 gm suiker
Voorbereiding
: Maal de pistaches in de mixer heel fijn onder toevoeging van enkele eetlepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Haal ze van het vuur en meng er de pistaches door. Laat een uur trekken. Klop dan de eidooiers met de suiker totdat het mengsel licht van kleur wordt. Breng de melk weer aan de kook en voeg ze langzaam, onder kloppen bij het eimengsel. Zet dan het mengsel op zacht vuur, roer voortdurend en als de crème dikker wordt, haal dan de pan onmiddellijk van het vuur. Passeer de crème door een zeef en laat hem onder af en toe roeren geheel afkoelen. Vries de crème in de sorbetière in.

Pistache-ijs (glace aux pistaches) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rijst met gedroogde vruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanille-ijs met gedroogde aardbeien
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept