Roomijs (glace à la crème)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3/4 liter slagroom 7 eidooiers 220 gm suiker 1 vanillestokje
Voorbereiding
: Doe de room in een pannetje en voeg het in de lengte doorgesneden vanillestokje toe. Laat de room op zacht vuur lauwwarm worden, laat 10 minuten trekken en neem het stokje er weer uit. Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie schuimig en licht van kleur is. Voeg in kleine hoeveelheden de lauwe room toe terwijl men blijft roeren. Verwarm op zacht vuur de compositie onder voortdurend roeren tot 85 graden C. Zet de pan dan onmiddellijk in een grote pan met koud water om schiften te voorkomen. Laat de compositie onder vaak roeren volledig afkoelen en vries ze in, in de sorbetière.

Roomijs (glace à la crème) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept